Rukopis sbírky Místa, co si pamatují je kompletní!

Rukopis chystaného sborníku historicko-hororových povídek "Místa, co si pamatují" je již kompletní, protože jsem včera udělal závěrečnou tečku za povídkou Vlčí jáma, která jej uzavírá. A musím říct, že to byla parádní jízda! Už dlouho mě nic takhle nestrhlo, příběh mě bezezbytku pohltil a já se doslova klepal na to, až přijdu domů, sednu k počítači a začnu psát.
 
 
Postupně tak vznikla podmanivá variace na legendu o zelených dětech z Woolpitu, v níž se kromě podivně zbarvených ratolestí dočkáte i vlků, kteří si troufnou zaútočit i na člověka a není s nimi všechno v pořádku, velšských horníků, dobývajících křídu v nelidských podmínkách hlubokých dolů, Aes sídhe z irských legend a Jiného světa, Tír na nÓg, který je jejich domovem. Už se moc těším, až si povídku přečtete. Vlastně až si přečtete celý sborník "Místa, co si pamatují"!
 
Vychází v Nemetonu o letošním Halloweenu, tedy 31. října!
 

 

Anotace:

Anglie 14. století. Období temných legend, mýtů a pověr. Co když je na nich ale něco pravdy?

Baron William de Hornet, který je roku 1381 společně se svými muži vyslán potlačit rolnickou vzpouru, se ocitá v malé vesničce Brompton, která je již nějakou dobu sužována zvláštními mlhami, jež přinášejí zlé věci. Hlasy. Podivné bytosti. A smrt. Zdá se, že zřídlem těchto podivných jevů je oblast, kterou místní nazývají Mrtvé zahrady. William se proti své vůle musí střetnout s jejich duchy...

Ani pak však nemá pokoj – jeho žena totiž začne chřadnout a umírat na záhadnou nemoc. Aby ji vyléčil, musí se vydat na tajemný ostrov, který je prý prokletý. Zde stane proti svým nejhorším nočním můrám – a také se dozvídá hrůzou pravdu o minulosti své ženy.

William postupně přijímá své prokletí – které však může být i darem. Stává se z něj uznávaný bojovník s nadpřirozenými jevy, jemuž anglický král Richard II. svěřuje ty nejpodivnější úkoly. Musí se utkat s nemrtvými, vycházejícími z rašelinišť, a odhalit největší záhadu svého života – tajemství zelených dětí z Woolpitu.

William postupem času zjišťuje, že všechny jeho střety s nadpřirozenem mají jedno společné – odehrávají se totiž na místech, co si pamatují...

 

Vytvořeno službou Webnode