Hlavní postavy "Míst, co si pamatují" se představují

Pomaloučku polehoučku se blíží Halloween a zároveň vydání mojí sbírky historicko-hororových povídek "Místa, co si pamatují", takže je načase začít s propagací. Nejprve bych vám rád představil hlavní postavy sbírky, posléze i jednotlivé povídky nazvané Mrtvé zahrady, Ostrov, Rašeliniště a Vlčí jáma.

Baron William de Hornet – dědic cumberlandského hraběte, neohrožený a čestný rytíř, který má i dar jasnozřivosti a dokáže vidět mrtvé. Jeho první setkání s nadpřirozenem jsou spíše náhodná, později se však ocitne ve službách samotného anglického krále Richarda II. a je jím vysílán na ty nejpodivnější mise, během nichž čelí duchům, revenantům a také zlu z jiného světa.

John, správce hradu Hornet, který za svůj život prošel řadou válečných polí. Vždy stojí Williamovi neochvějně po boku, má však jedno temné tajemství, které před svým pánem úzkostlivě tají. Ale jak to s těmi temnými tajemstvími bývá, stejně nakonec vyjde napovrch – a to na Dubovém ostrově, který je podle všeho prokletý…

Páter Bořek z Vilemína. Dříve býval ve službách českého krále a císaře Svaté říše římské Karla IV., po jeho smrti byl součástí doprovodu, který provázel Karlovu dceru Annu Lucemburskou do Anglie, neboť se vdala za tamního krále Richarda II. Páter Bořek je nesmírně sečtělý a vzdělaný, zároveň má však i jisté charakterové vady – například ješitnost. A také se vyzná ve věcech nadpřirozených…

James Wordsworth. Původem z malé vesnice Wilmslow. Jelikož stále probíhá stoletá válka, účastnil se jí na straně Anglie jako žoldnéř. Z Francie se vrátil jako boháč, přesto se nakonec uchýlil k pití. V té době začnou z močálu Lindow Moss nedaleko Wilmslow povstávat dávní mrtví. James se s nimi pustí do křížku, a nakonec se ocitne ve službách barona Williama de Horneta.

"Místa, co si pamatují" vycházejí jako e-book 31. října 2024!

 

Vytvořeno službou Webnode